Voimmeko saada perheen ja menestyvän työuran?

Hyppy muodin parista tapahtuma-alalle vei viikon vieraan Yasmin Kallavan myyntipäällikön tehtäviin. Miten urahyppy onnistuu ilman aikaisempaa kokemusta? Entä miltä urakeskeisenä nuorena naisena tuntuu jäädä äitiyslomalle? Kuinka me aiotaan jakaa vauvan hoitoa puolisoidemme kanssa ja miltä ura mahdollisesti näyttää perheen perustamisen jälkeen?

Kuuntele podcastjakso tästä.

Tutustuin Yasminiin 2017 Fitnessmalli-kilpailussa, jossa me molemmat kisattiin n. puoli vuotta finaalissa. Elämäntilanteemme olivat silloin samanlaiset, sillä olimme molemmat vasta muuttaneet Helsinkiin, ja nyt olemme jälleen samassa tilanteessa, sillä molemmat odotamme esikoisiamme.

Yasmin on tehnyt koko aikuisikänsä töitä edetäkseen urallaan ja hän jakaa jaksossa esimerkiksi, miten päätyi ilman aikaisempaa kokemusta unelmoimalleen tapahtuma-alalle. Yasmin kertoo, millaista työ on bisnestapahtumia järjestävän yrityksen myyntipäällikkönä ja miltä on tuntunut olla äitiyslomalla, kun aiemmin taukoja työelämästä ei ole juuri ollut.

Isät mukaan vauvan hoitoon

Meillä molemmilla on onnekas tilanne, sillä odotamme esikoisiamme puolisoiden kanssa. Meille on ollut aina selvää, että molemmat vanhemmat osallistuvat lapsen hoitoon ja tulemme jakamaan vastuuta jo heti vauvan synnyttyä. Olen itse haaveillut aika ajoin kotiäitiydestä ja sehän onkin aivan mahtavaa varmasti niin äidille kuin lapsillekin.

Jaksossa puhumme Yasminin kanssa siitä, kuinka voisi olla mahdollista yhdistää työ- ja kotielämää niin, ettei lapsi vielä ihan vauvana kuitenkaan menisi päiväkotiin. Nykyään kun on töitä, joita voi tehdä kotoa ja itse näen esimerkiksi yrittäjyyden tällaisena mahdollisuutena. Oma tavoitteeni on yrittäjänä pyrkiä luomaan mahdollisimman passiivisia tulonlähteitä, jolloin työn määrä olisi muutenkin pienempi ja näin aikaa jää enemmän perheelle.

Milloin äitiyslomasta kannattaa ilmoittaa esimiehelle?

Tätä kysymystä emme ehtineet jaksossa käydä läpi, mutta meillä on molemmilla hyvin erilaiset kokemukset aiheesta. Yasmin pystyi piilottamaan raskauttaan pidempään oireettomuuden takia. Itse jouduin kertomaan jo melko alkuvaiheissa pahoinvointijakson viedessä minut sairaslomalle. Esimiehelle kertominen voi olla vaikeaa, sillä kukaan ei meistä varmastikaan halua negatiivista vastaanottoa omalle niin iloiselle uutiselle. Kertominen kuitenkin vapauttaa piilottelulta ja erityisesti, jos kärsit pahoinvoinnista tai muista ikävistä oireista, on töissä olo helpompaa, kun esimies tietää syyn mahdollisesti epätavalliseen käytökseen ja poissaoloihin.

Previous
Previous

Näin aloitat podcastin 0€ budjetilla

Next
Next

Career girl talk: Ilona Siekkinen