Urakäänteillä tähän hetkeen, unelmilla eteenpäin

Kaupallinen yhteistyö YTK-Yhdistys

Viime aikoina olen tuntenut iloa ja tyytyväisyyttä omasta urastani tällä hetkellä. Tavoitteet tietysti kasvavat jatkuvasti, mutta juuri nyt koen olevani menestynyt työssäni ja saavuttanut paljon asioita, joista vähän aikaa sitten vasta haaveilin. Olen 25-vuotias, joten monien silmissä olen vasta aivan työurani alussa.

Tällä hetkellä olen toimitusjohtaja, kirjoittanut Sivubisnes-tietokirjan, vedän työkseni podcastia ja valmennuksia unelma-asiakkailleni voimaannuttaen samalla naisia. Mutta miten olen tähän päätynyt?

Vuosi on 2012, mutta Career girl -henkeä on jo havaittavissa pinkeissä housuissa!

15-vuotiaana unelmien työpaikkaan

Ensimmäinen työpaikkani oli 15-vuotiaana kesätyöt elokuvateatterissa. Se oli unelmatyöni silloin ja olen sen jälkeen hakenut seuraavia unelmatöitäni useista työpaikoista. Minulle oli heti työuran alusta asti tärkeää, että työni olisi minulle mieluisaa. Toki olen päätynyt tekemään töitä myös pelkän rahan takia, mutta en ole pelännyt vaihtaa työpaikasta toiseen, kun siltä on tuntunut. Kesätöitä tein nuorena ikäihmisten hoivakodissa, lasten päiväleirillä, torikauppiaana ja vaatemyymälässä.

Aloitin 15-vuotiaana myös oman blogini, joka vuosien varrella kasvoi ensimmäiseksi sivubisnekseksi, vaikka tein sitä vuosia täysin harrastuksena ilman taloudellisia hyötyjä.

Kävin lukion lapsuuden kotikaupungissani Oulussa ja tein koulun ohella satunnaisia tuntitöitä esimerkiksi promoottorina. Olin siis tuote-esittelijä isoissa marketeissa tai kauppakeskuksen auloissa. Tienasin näin taskurahaa ja säästin ensimmäiseen ulkomaanmatkaani kavereiden kanssa. Työskentelin myös tuolloin hetken puhelinmyyjänä.

Myyntikokemuksesta oli hyötyä lukion päätyttyä, kun sain usean hakukerran jälkeen työpaikan asuste- ja korukaupasta, johon olin jo vuosia halunnut töihin. Olin niin iloinen ja ylpeä tuosta työpaikasta! Se oli myös todella mieluisaa työtä ja kehityin siellä vuoden aikana hurjasti.

Kuvat vuodelta 2015, jolloin bloggasin ja kävin töissä asusteliikkeessä myyjänä.

Ensimmäinen iso käännekohta urallani

Yksi iso virstanpylväs urallani oli muutto Oulusta Helsinkiin opiskelemaan tradenomiksi vuonna 2016.

Olin sellainen opiskelija, että halusin tietoisesti keskittyä urani kehittämiseen opiskelujen ohella, enkä osallistunut yksiinkään opiskelijabileisiin. Ensimmäisen syksyn työskentelin start up -yrityksessä, mikä herätti kiinnostukseni yrittäjyyteen. Sitä ennen en ollut pitänyt yrittäjyyttä ollenkaan vaihtoehtona itselleni.

Vuosi 2016 ja juuri aloitetut opinnot Haaga-Heliassa muuttivat elämässäni kaiken.

Samaan aikaan kirjoitin blogia ja tein tuona syksynä myös ensimmäisen puhujakeikkani, josta sain vielä rahallisen palkkion! Silloin en olisi voinut vielä kuvitellakaan, että puhuminen voisi joskus olla isomminkin osa työtäni.

Perustin 2017 tammikuussa toiminimen, jonka kautta työllistin itseni täysin seuraavat 1,5 vuotta. Se oli todella iso juttu minulle, sillä olin vasta parikymppinen, eikä perheessäni tai ystäväpiirissäni ollut tuolloin yhtään yrittäjää. Loin siis jotain täysin omaa oppien asioita kantapään kautta. Virheitä tuli tehtyä paljonkin, mutta sivubisnekseni opintojen ohella on ollut isossa roolissa, jos miettii kaikkea, mitä tänä päivänä teen.

Vuosi 2017 yrittäjänä pääsin matkustamaan Tukholmaan, Thaimaahan ja Espanjaan. Työmatkalla törmäsin tähän pieneen söpöön koiranpentuun.

Monta rautaa tulessa

Opintojeni loppupuolella halusin vielä kerätä työkokemusta isommissa yrityksissä työskennellen, joten jossain kohtaa viimeistelin yhtäaikaa opintojani, pyöritin yritystäni ja olin arkipäivät toimistotöissä. Tein palkkatöitä myyntiorganisaatiossa rekrytoijana ja sen jälkeen markkinointiteknologiayrityksessä myynnin ja asiakkuuksien parissa. Silloin liityin myös Yleiseen työttömyyskassaan sekä YTK-Yhdistykseen. Ja onneksi niin tein!

Vuonna 2018 työskentelin rekrytoijana ja kiersin paljon alan messuja ympäri Suomen.

Vuosi 2020 oli nimittäin täynnä isoja mullistuksia työurallani. Olin raskaana, perustin uuden yrityksen, johon halusin kokoaikaisesti työllistyä myöhemmin, jouduin lomautetuksi juuri ennen äitiyslomaani… Silloin kiitin itseäni siitä, että olin liittynyt YTK:n jäseneksi ja sain apua urakäänteisiini.

Yleisen työttömyyskassan lisäksi kuuluin myös 18 euron vuosimaksulla YTK-Yhdistykseen, johon pääsee YTK:n jäsenenä tai opiskelijana liittymään. YTK-Yhdistyksen parhaita palveluita ovat ehdottomasti työelämän verkkokoulutuskirjasto, joogapalvelut sekä lukuisat edut yhteistyökumppaneiden palveluihin ja tuotteisiin.

Vuonna 2019 Customer Success Specialistina reissasin Norjassa Bergenissä ja Dublinissa. Tällaisessa hotellissa asuin yhden viikon Tukholmassa. Matkustaminen on ollut itselleni kivoimpia juttuja urallani!

Omannäköistä urapolkua luomassa

Mietin usein, että onko ok vaihtaa hyvästä työpaikasta vain, koska ajattelee tuolla jossain olevan itselleen täydellinen unelmatyö. Koska elämme vain kerran ja meillä on vain tämä työura, niin ajattelen työpaikan vaihtamisen olevan täysin ok!

Oman intohimon löytäminen työelämästä ei tarkoita, etteikö huonoja päiviä olisi tai ettei yksikään työtehtävä voisi olla ikävä hoitaa. Jos kuitenkin olet löytänyt intohimosi, kestät ne huonommatkin päivät ja teet mielelläsi myös nuo ikävämmät tehtävät, jotka mahdollistavat työsi intohimosi parissa.

Minulla lopulta yrittäjyys veti puoleensa niin paljon, että lyhyen äitiysloman jälkeen olen työskennellyt kokoaikaisesti nyt jo reilun vuoden ajan yrittäjänä ja oman yritykseni toimitusjohtajana. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta aikaisemmasta työkokemuksesta, sillä mielestäni parasta kokemusta yrittäjyyteen on tehdä ensin toiselle töitä.

Tällä hetkellä työni sisältää paljon myyntiä: ideoiden myymistä yhteistyökumppaneille ja digituotteiden myyntiä kuluttaja-asiakkaille. Myymme pääasiassa valmennuksia, jotka itse suunnittelen ja vedän. Lisäksi yrittäjänä hoidan kaikki yritykseni hallinnolliset tehtävät ja toimin myyntitiimini esimiehenä. Toimitusjohtajana rooliini kuuluu myös yrityksen kehittäminen, strategian luominen ja tulevaisuuden suunnittelu.

Tällä hetkellä kasvatan tiimiäni ja kuvassa huipputyypit Salla ja Julia, jotka kasvattavat kanssani CG Companya kohti isoja tavoitteitamme.

Nyt 2021 yli 1000 verkkovalmennuksen myytyäni olen päässyt jalkauttamaan myyntivalmennuksia myös isojen yritysten naistiimeille.

Työpäiväni sisältävät välillä myös Career girl podcastin äänityksiä. Sitä kautta olen päässyt verkostoitumaan mielettömiin menestyjiin, kuten kuvan social selling -valementajaan Oona Kankkuseen.

“Mielestäni parasta kokemusta yrittäjyyteen on tehdä ensin toiselle töitä.”

Loin itselleni unelmieni työpaikan ja olen erittäin tyytyväinen nykyiseen työtilanteeseeni. Tähän tilanteeseen pääseminen on vaatinut kuitenkin paljon uskoa itseeni, sillä asiat eivät ole kehittyneet lineaarisesti vaan sanoisin pikemminkin mutkien kautta on päästy menestykseen.

Haetko vielä paikkaasi työelämässä?

Sinulle, joka vielä haet paikkaasi, sanoisin, että luota itseesi ja siihen, että asiat järjestyvät kyllä lopulta haluamallasi tavalla. Se voi olla vaikeaa hetkinä, joina asiat eivät tunnu menevän eteenpäin, mutta silloin itseensä uskominen on entistä tärkeämpää!

  • Usko itseesi, vaikka kukaan muu ei vielä uskoisi.

  • Pidä fokus asioissa, joita haluat tehdä ja joissa haluat kehittyä. Silloin tulet hyväksi siinä, mitä haluat tehdä.

  • Kun tarvitset rohkeutta urapäätöksiin, mieti, että sinulla on vain tämä yksi ura - tee sen aikana asioita, joista nautit!

  • Hae YTK-Yhdistyksen 500 euron arvoista uravalmennusstipendiä!

Olen mukana YTK-Yhdistyksen vaikuttajaraadissa valitsemassa 12 onnekasta urastipendin saajaa. Haku on avoin kaikille YTK-Yhdistyksen jäsenille ja stipendi sisältää mm. 3 henkilökohtaista tapaamista uracoachin kanssa. Tämän stipendin tavoite on auttaa YTK-Yhdistyksen jäseniä urakäänteissä ja omannäköisen työuran luomisessa.

Jos siis sinusta tuntuu, että olet aivan pihalla siitä, mitä haluaisit työurallasi seuraavaksi tehdä, tästä voisi olla sinulle paljon apua! Lue lisää ja hae uravalmennusstipendiä.

Previous
Previous

Tiedote: Yrityksemme ottaa seuraavan askeleen

Next
Next

Sara Parikan yrittäjyystarina - omannäköinen urapolku näyttelijästä menestyneeksi yrittäjäksi